Bakılmasın kusura; pek “havalı” şeylerden söz etmedik bu sohbette. Yünlülerden girip tuvaletten çıktık. Yeşil suları değil ama detoksun ilk adımı olarak “zamanında ve yeteri kadar” dışkılamanın öneminden bahsettik. Def-i hacet demişken alafranga ve alaturka tuvaletlerin karşılaştırmasını yaptık.

Alaturka mı? Alafranga mı? Tuvalette Doğru Oturma Şekli – Yünlü Kıyafetlerin Faydaları Neler?

Neden alaturka tuvalet ve çömelme pozisyonu gerekli? Bağırsak hastalıkları Batıda daha yaygın ve bu, sadece beslenme düzen ve içerikleri sebebiyle mi böyle?

Tuvalet tadilatı mı başlatalım? Veya pratik olarak ne yapalım? Ya bu dizlerdeki ödemler? Tabure metodunu konuştuk çözüme yönelik. Bir de klozette dik durup elleri başımızın üzerinde koyarsak yine benzer etkide olacağını buraya not etmiş olayım. Sohbetten hariç. Ama bu, tabure kadar etkili değil.

Temel 3 konu var:
Alezden yorgana atletten çoraba yün ve yünlüler neden mühim?
Tuvalette nasıl oturmalı, kabızlık nedir ne değildir?
Yemekte su içmesek mi? Çok renkli tabaklar doğru mu?

Konuğumuz Bütüncül Tıp Hekimi Mükrime Hülya ATBAŞ.

Bu konuda görüşler muhtelif; ancak yaygın kural şu: “Yeni öğün içeri, son öğün dışarı.”Esasen “3-günde-1 mi büyük tuvalete çıkıyorsun? Olsun, senin bünyenin normali bu,” demek normal değil. Dileyen araştırır ve kendinde gözler.

İyi seyirler

► Kanalıma abone olmak için: http://bit.ly/30h5Gvi

► Instagram: https://www.instagram.com/merihkafasi/

► Nebulizatör ve oksimetre örnekleri için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz: https://app.hps.im/d7ct/a95dd6d8 #reklam

► Gümüş, iyot (lugol %2), askorbik asit ve ester-C vit, magnezyum, bromelain örnekleri için tıklayınız: — https://app.hps.im/d7ct/a95dd6d8 #reklam

YouTube video player

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz