Obezite (Şişmanlığı) konuşmaya niyet; masrafsız ve çok pratik karaciğer detoksu tüyoları, zayıflama mudraları ve olumlama cümlelerine kısmet…
Dr. Teoman Karadağ ile sohbeti özlemiştik. Not alarak izlemeniz salık verilir.
Akşam yemeğinde neden domates, ceviz yememeli? 19:00’dan sonra meyve?
Gece uyurken yağ yakmak için ne yapmalı?
Kilo vermekle “kendimizi sevmek” ve “güvende hissetmek” arasında nasıl bir bağ var?
Kilo verirken yağlara depo edilmiş toksinlere ne oluyor ve ne yapmalı?
Ayda en fazla kaç kg vermek (2.5) uygun ve ideal kilo nedir?
Yürüyüş için en ideal saat hangisi?
Minerallerin rolü?
Olumlama cümleleri:
KENDİMİ ÇOK SEVİYORUM.
KALBİMİ SEVGİYE AÇIYORUM.
BEN RAHATLIKLA İDEAL KİLOMA ULAŞABİLİRİM.
GÜVENDEYİM.
DUYGULARIMLA BARIŞ HALİNDEYİM.
Sıcak su torbalarını hazırlayalım (bizim “hint yağı sargısı” yazısını da hatırlayalım).
Yumrukları BACH ritminde tokuşturalım; bağırsak meridyeni harekete geçsin.
Videoda sözü geçen 46 MADDELİK ALKALİ BESLENME LİSTESİNİ ise aşağıda.
Teoman hocamıza, cömertliği için çok teşekkürler. Umut verenlerimiz bol olsun.
► Dr. Teoman Karadağ ile Ayna Konulu İlk Röportajımı İzlemek için — https://youtu.be/WL9fC_0VtVI
► Dr. Teoman Karadağ ile İkinci Röportajımı İzlemek için — https://youtu.be/nWTDTtA6oM0
► Dr. Teoman Karadağ ile Renkleri konuştuğumuz Röportajımı İzlemek için — https://youtu.be/8mgR00eAorI
► Kanalımıza abone olmak için: http://bit.ly/30h5Gvi
► Instagram: https://www.instagram.com/glutensizdunyacom/
Dr. Teoman Karadağ’ın 46 Maddelik ALKALİ BESLENME Listesi
1.Her sabah kalkınca aç karnına 2 bardak soğuk olmayan limonlu su içilecek. Gün içerisinde toplam 2.5 litre (2 limon sıkılmış olarak) su tüketilecek. Kilogram başına 40 cc günlük tüketim sağlanacak. Limon suyu ve kombuçay vücut dışında asit olup vücuda girdiğinde karaciğerde metabolize olduğunda alkaline etkisi yapan iki maddedir.
2.İçme suyu olarak ph değeri 7’nin üzerindeki sular tercih edilecek. Cam sürahi içinde suyu canlandırmak için clear quartz taşı konulabilir. Taş temiz ve doğal formda olmalı ucundaki çıkıntılar kırık olmamalı.
3.Yemek yerken su içilmeyecek. Gaz, hazımsızlık ve kabızlığa neden olur. Yemekten 1 saat önce su içilirse tokluk hissi verir, az yemek yeme sağlanır. Banyodan önce 1 bardak su içilmesi kan basıncının düşmesine yardımcı olur. Uykudan önce 1 bardak su içilmesi felç ve kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olur.
4.Günde 2 öğün yemek yenecek. Akşam 19:00’dan sonra hiçbir şey yenmeyecek. Günde en fazla 3 adet meyve tüketilecek. Toplam tüketilecek meyve früktoz 25-28 gr’ı geçmeyecek. Fazlası karaciğerde ve göbek çevresinde yağlanmanın baş nedenidir. Gut hastalığında da meyve kesilecek. Meyveler yemeklerden sonra asla tüketilmeyecek ve en az 2 saat sonrasında tüketilmesine dikkat edilecek. En ideal meyve tüketim saati 07:00 ile 11:00 arasıdır.
5.Şeker yerine sadece stevia, hurma şekeri veya lucuma tozu kullanılacak.
6.Ekmek siyez unu ile evde yapılacak ya da hazır satın alınacak. Maya olarak siyez ekşi mayası kullanılacak. Diğer kullanılabilecek unlar karakılçık, kavulca, karabuğday, nohut unu ,mercimek unu ve kinoa unu.
7. İnek sütü ve inek sütü ile yapılan ürünler (yoğurt, peynir, dondurma) tüketilmeyecek. Keçi ve koyun sütüyle olanlar tercih edilecek.
8.Probiyotikli besinler (kombuçay, kefir, doğal katkısız elma sirkesi) ve probiyotiklerin canlı formda kısaca sıvı formda olması tercih edilmelidir.
9. Alkali beslenme verilen listeye uygun olarak tercih edilecek.
10.Ağır metal (civa, alüminyum, kurşun, arsenik, siyanür vb.) içeren yiyecekler ve raf ömrü uzaması için paketlenmiş içine katkı maddesi konulan hiçbir besin tüketilmeyecek.
11. Katkı maddesi içeren hazır besinler tüketilmeyecek. Gıda alışverişi marketten değil köy pazarından yapılacak, organik ürünler tercih edilecek.
12. Sebze ve balık ağırlıklı beslenilecek, az miktarda kırmızı et tüketilecek (doğada dolaşan ot yiyen). Balık olarak omega-3 seviyesi en yüksek olan sardalya, uskumru ve hamsi tercih edilecek, kültür çipura ve levrek gibi balıklar tüketilmeyecek.
13. Tavukta katkı maddesi fazla, organik köy tavuğu iyi pişirilerek tüketilecek. Günde 1-2 adet tavuk yumurtası tüketilebilir (üzerindeki barkod numarası 0 ve 1 olan organik yumurtalar tercih edilecek)
14. Yemeklerde erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı tercih edilecek. Her sabah kuru bir kaşık zeytinyağı ile 2-3 dk gargara yapılarak ağız çalkalama işlemi yapılıp tükürülecek. Ardında bentonit diş macunu kalın bir şekilde diş etlerini kapsayacak şekilde sürülüp 3 dakika beklenerek dişler fırçalanacak.
15. Sigara, alkol ve diğer tütün ürünleri asla tüketilmeyecek.
16. Kola, gazoz ve kahve tüketilmeyecek. Günde 1 maden suyu ve ayran tercih edilecek (keçi/koyun yoğurdundan). Kahve vücut frekansını olması gereken 62-73 mhz den 53 mhz e düşürdüğü ve 3 gün boyunca o frekans değerinde tuttuğu için vücudumuzun bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkilemektedir. 1 fincan kahve kadınlarda 120 saatte erkeklerde 80 saatte vücuttan atılabilmektedir.
17.Çay içilebilir (tercihen yeşil çay ve diğer bitki çayları) ama su yerine sayılmayacak. Yemeklerden sonra ve yemekte çay içimi demir emilimini aşırı derecede düşüreceğinden yemeklerden 2 saat sonra içilmesi önerilir.
18. Hergün sabah veya akşam en az 30 dk yürüyüş yapılacak (mümkünse kumda çıplak ayak ile). Kalça leptinini aktif hale getirmek için yürüyüş esnasında aç olmak gerekiyor. Yürüyüşten önce zencefil, zerdeçal, tarçın, biberiye, hibiskus, ekinezya, karanfil ve limondan oluşan kaynatılmış su termosa konarak yürüyüş esnasında tüketilmek üzere hazırlanacak ve yürüyüş öncesinde 1 adet zadevital aspir kapsülü içilebilir.
Gece 23:00 ile 04:00 arasında en güçlü antioksidan melatonin salgılandığı saatlerde uykuda ve karanlık bir odada olmamız gerekiyor. Yatak odalarında asla gece lambası kullananılmayacak. Akşam yemeğinin son lokması 19:00 da bitmiş olacak. Leptin hormonu açlıkta 3,5-5 saat sonra aktif hale gelir. Gece 24:00 de yattığınızda eğer 5 saatlik açlık dilimine uyarsanız leptin siz uyurken her saat 100 kalori yağ yakacaktır. Ama yatmadan önce bir lokma bir şey atıştırırsanız leptin aktif hale geçemez. Uyku esnasında leptin aktifleşirse 8 saat 800 kalori yağ yakımı sağlanmış olur.
Spor ile kas kütlesi artışı sağlanacağı için metobolizma hızlanacaktır.
19. Dişler kontrolden geçilecek, ağızda çürük diş olmayacak. Dişlerdeki amalgam dolgular (civa içerir) sökülecek, yerine zirkonyum takılacak. Mümkünse ağız içinde metal olmayacak. Diş macunu olarak bentonit diş macunu ya da aleoe veralı diş macunları tercih edilecek. Asla florür içeren macun satın alınmayacak. Diş implantlarında seramik malzeme tercih edilecek.
20.Giysilerin boyun bölgesindeki enseye değen marka etiketi sökülecek. Bu etiketler sürekli boyundaki servikal-7 bölgesine bası yaparak enerji akışını bloke eder.
21. Yatak yaysız olacak, visko veya lateks olabilir. Yataklar kalorifer peteğinden en az 2,5 metre uzakta olacak ve petekler gece uykuda kapalı olacak. Uyurken nefesimizle attığımız toksinleri yeniden solumamak için yatak odası camları yaz kış olabildiğince açık veya aralık olacak. Ayrıca mümkünse yatak odasının elektrik şalteri kapatılarak elektro manyetik alan oluşumu uyku esnasında engellenecek.
22. Yorgan, yastık vs. özellikle alerjik hastalık varsa yün veya pamuk değil elyaf veya visko olacak.
23. Yatak odasında cep telefonu, bilgisayar, tablet veya gece lambası olamayacak (Çocuklar için turuncu ışık olabilir). Perdeler güneş ışığı geçirmeyen siyah renkte olacak.
24.Yatarken evdeki elektrikli cihazlar fişten çekilecek (wi-fi başta olmak üzere)
25. Mikrodalga fırın kullanılmayacak.
26. Tavan, duvar, banyo vs. küf olmayacak.
27. Ağır metal (civa, alüminyum, kurşun, arsenik, siyanür vb.) içeren tüketim malzemelerinden (kozmetik, alüminyum tencereler, aşılar, kurşun borular, böcek ilaçları, mazot, tütün, gıda katkı maddeleri vs.) kaçınılacak.
28. 2 şişe bentonit kil sabah akşam 1 er çay bardağı olmak üzere aç karnına (ideali yemeklerden 1 saat önce içilecek). Akşam dozunu yemeklerden 1 saat önce içmeyenler yatarken içebilir. Yatarken ayrıca 1 çay bardağı kombuçay ile karıştırılmış doğal katkısız elma sirkesi içilecek.
29.Kombuçay ideal bir probiyotik olup, hergün sabah öğle akşam birer su bardağı içilecek. Tüm probiyotik kullanımında olduğu gibi mide asidinin az olduğu yemeklerden yarım saat önce içilmesi uygundur. Mide ph ı arttığı zaman yararlı ve yararsız tüm vücuda giren bakteriler midede olur, onun için yararlı bakterilerin (probiyotik) aç karnına alınması gerekiyor.
30. Bağırsaktaki yararlı bakterilerin besin maddeleri olan probiyotikler (özellikle soğan ve sarımsak) olabildiğince doğal formunda tüketilmeye çalışılacak. Özellikle 40 gün fermente edilmiş siyah sarımsak ve sarımsak püresi tercih edilecek.
31.Kalsiyum için süt ve süt ürünleri yerine badem, tahin, keçiboynuzu özü, lahana ,roka, dereotu tere gibi koyu yeşil (ineklerin süt için yedikleri otlar) vücuda zararı olmayan sebzeler tüketilecek. İnek sütünde bulunan aşırı asidik kazein vücutta kemiklerde kalsiyumla nötralize edildiği için osteoporoza neden olur.
32. Kişniş yağı 1 su bardağına 15 damla eklenilerek günde 1 defa kullanılabilir. Yararlı (omega-3 içeren) yağlar bizi yaklaşık 10 saat tok tutar. Kişniş hap olarak kullanılacaksa günde 1 tane alınması yeterlidir. Sabah kahvaltısı esnasında alınabilir.
33. Glutensiz un olarak sadece kinoa unu kullanılabilir. Diğer glutensiz unların glisemik endeksi çok yüksek olduğu için kullanılmamalıdır. Kinoa aynı zamanda birçok vitamini esansiyel 9 adet aminoasiti ve minareli bünyesinde barındırıyor. Lif oranı çok yüksektir.
34. Chia tohumu ve keten tohumu doğal omega-3 açısından ideal besinlerdir. Bunların özellikle salatalarda kullanılması önerilir.
35. Saf doğal organik tahin çok yararlı olduğu için günde 2 yemek kaşığı tüketilmesi önerilir.
36. Kuzu kemiklerinden hazırlanmış kemik suyu tüm yemeklerde ve özellikle çorbalarda kullanılacak. (İnek kemiğinden yapılmaması gerekiyor) En az 2 saat düdüklü tencerede kaynatılması ve jel formuna gelmesi sağlanacak. Kaynarken aynı anda içine sarımsak, soğan, zencefil, zerdeçal ve kekik eklenebilir.
37. Detoks için başta bentonit kili olmak üzere chorella, sarımsak ekstresi, kişniş ekstresi ve omega-3, co-enzim Q10, D3 vitamini kullanılabilir.
38. En iyi enerji veren ve yağ yakan 5 madde sırasıyla zencefil, zerdeçel, taze biberiye, karanfil ve tarçın olduğu için bu baharatların gündelik hayatımızda yemeklere daha fazla katılması sağlanacak. Özellikle kilo sorunu olanların zencefil, akciğer sorunu olanlar için de tarçın (yanında yasemin çiçeği kurusu ile birlikte) kullanılması uygun olacaktır.
39.Tokluk hissi ve acil şeker ihtiyacını karşılamak için tarçın, krom, tahin, kişniş yağı 15 damla ya da hapı günde 1×1 kullanılmalıdır.
40.Bağırsak florasının hızlı ve daha iyi yerine gelebilmesi için kolloidal gümüş suyu günde 3-5 damla dil altına damlatılarak içilebilir. Boğaz enfeksiyonlarında günde 3 kez 25 ppm formda 1/4 çay bardağı uzun gargara yapılarak kullanılabilir.
41.En ideal sabah kahvaltısı: 2 adet az pişmiş yumurta (2 dk’yı fazla geçmeyen). Fazla pişerse içindeki omega-3 omega-6’ya dönüşüyor.2 yemek kaşığı tahin ve keçiboynuzu özü, 1 adet avokado, 1 adet kişniş kapsül. Bu menü sizi 10-12 saat tok tutacaktır. İsteğe bağlı domates, salatalık, keçi peyniri türevleri, zeytin, ceviz, badem kahvaltıya eklenebilir. Kahvaltının hemen üzerine 1 çay bardağı erken hasat soğuk sıkım yüksek polifenollü zeytinyağı içilecek. Kahvaltıdan hemen sonra 1 adet krill compleks içilecek. Kahvaltıdan 1 saat sonra 1 adet krom tablet içilebilir.
42.Magnezyum için schüssler 7 numara tercih edilecek. Kullanımı dil altına emilim ile olmaktadır. Dil altına konmadan önce ağız bol su ile çalkalanacak. Ardından tabletler dil altına konup 3-5 dk içinde emilimi beklenecek. En ideal magnezyum kullanım saati gece 22.00 ‘dir.
43.B6 vitamini aktif formu depresyon, anksiyete, panik atak gibi sorunları olan hastalarda çok düşük saptandığı için kullanılabilir.
44.Tuz olarak Kırıkkale Delice
45. D3K2 ve C vitamini özellikle lipozomal formu tercih edilecek. D3K2 için her 50 kg 1ml. C vitamini için her 50 kg 5 ml olarak hesaplanacak. Çinko için çinko bisglisinat, selenyum, bakır bisglisinat formu kullanılacak. Çinko sabah kahvaltısından 2 saat sonra alınması biyo yararlanım açısından en uygun zamandır.
46.Negatif iyon faydaları; negatif iyon ortamda yer alan oksijen molekülünün elektron almış halidir. Bu oksijen molekülleri elektronlarını kaybettikçe pozitif yani zararlı iyonlar artmaktadır. Burada mantık ters çalışıyor. Negatif olan elektrona doymuş olan yani iyi olan anlamındadır. Negatif iyonlar rüzgarın dalganın şelalenin ve yağışın olduğu ortamlarda fazlaca yer alır. Bu ortamlara gittiğimizde oluşan rahatlık hissi, negatif iyonlar yani negatif iyonlar sayesindedir. Bu iyonları kaya tuz lambaları doğal olarak üretebilmektedir. Evde ve ofiste kullanabilirsiniz.
Negatif İyonun Faydaları Nelerdir?
Negatif iyonların pek çok faydası yer almaktadır. Bu faydaları negatif iyonların daha az yer aldığı kapalı ortamlarda sağlamanın yollarından birisi de tuz lamba kullanımıdır. Bu sağlıklı iyonlar sayesinde ortamda yer alan pozitif iyonlar azalır. Bu durum havada yer alan polen, toz, bakteri gibi maddelerin yere düşmesini ve bu maddelerin bizi olumsuz etkilemesini önler. Bu sayede bu maddelere bağlı olarak astım, bronşit, KOAH, benzeri solunum ile ilgili rahatsızlığı olanlar negatif iyonlar sayesinde rahatlamaktadır. Çünkü bu sağlıklı iyonlar solunum yollarına bağlı hastalıkları önleyici etkiye sahiptir. Bununla ilgili İsviçre’de bir tekstil fabrikasında aynı boyut ve özellikteki 2 odadan birisine negatif iyon üreten makinalar koyulmuş ve iki odada da aynı sayıda çalışan yer alıyormuş. Negatif iyon üreten makinalar bulunan odada makinalar çalıştırılmış ve 6 ay süren çalışmada negatif iyon üreten araçların yer aldığı odada verimlilik daha çok artmış.
Çok teşekkür ederim Merih hanım 💙 Ders notu niteliğinde olmuş yazınız. Umarım hepsini uygulayıp şifalanırız.
Merih hanım bizi zorla doğru yola sokacaksınız. Allah razı olsun.🤲🏼 çok değerli bilgiler paylaşıyorsunuz ve ücretsiz. Alışkanlıklarımızın çok dışında tavsiyeler de olmasına rağmen, ne kadarını yapabilirsek kardır. Çok sağolun emekleriniz için şükran🤲🙏❤️💐
Bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim.