Mayıs 2018 tarihli ilk yazımı, detaylandırıp bugüne adapte ettim. (İlk haline katkıları için ecz Güneş Güleryüz’e ve yeni haline katkıları için homeopat ecz Defne Tahtakıran’a teşekkürlerimle.)

Niaouli (Nioli) yağını duydunuz mu? Çantamdan, evimden eksik olmaz. Başucu yağlarımdan.

Stres, korku, üzüntü, kaygı, türlü ilaç kullanımı bağırsakları (pardon bağışıklığı) sarsınca, dudağımda uçukla taçlanmıştı bir bahar temizliği. 2018. Tıpkı aft gibi uçuklar da bağışıklığın düştüğünün aleni göstergesi. 🌵Aynı zamanda çok kıymetli bir sağaltım (hômêöpatí öğrenince insan anlıyor uçuğun kıymetini!).

Senelerdir uçuk çıkmadığına seviniyordum; çünkü bende çıktı mı 1 haftadan evvel geçmez; gerilir, yayılır ve kanar da kanar. Ne -anneannem usulü- tahta kaşıkla korkutmak ne sarımsak kesip yapıştırmak işe yarar ne o pek meşhur krem. Son uçuklardan kalan bariz izler var ki daima hafif rujla kamufle ederim. Kabusumdu o yüzden uçuk.

Üniversitede çok uçuk çıkardı, tencere yemeklerinden fast-fooda uzanan, uykusuz, stresli o dönemlerde leblebi gibi romatizma ilacı içtiğimi de eklersek normal olduğunu şimdi anlıyorum. E yoktu ki o zaman bir Instagram, kafası biraz değişiklerden okuyayım beslenme ve uykunun sağlık üzerindeki etkisini; hastalığı baskılamanın ne demek olduğunu… 🤭 UHT süte hazır kahveleri su gibi içerek geçti vize haftaları. Neyse.

Özellikle hanımların dostu (buraya dikkat!), idrar yolu ve mantar enfeksiyonlarında inanılmaz etkili diye bildiğim bir şişe Niaouli yağım vardı evde (Bu yazıyı ilk yazdığım o tarihte -2018- zâtürréyé uzanan artçısı bol grïpler silsilesi ile tüm aile sarsılmıştık.) Ve 2 kişi eş zamanlı uçuk çıkarmıştık.

Nasıl kullandık? Uçuk yanmaya, acımaya başlar başlamaz, peçetenin köşesine 1-2 damla döküp hop uçuğa bastırıyordık. Günde 3-4 kez. Ertesi gün de aynı şekilde. Ve kişisel rekorumdur bir uçuğun 2 günde sönüp hayatımı zehir etMEmesi.

Lütfen araştırın: Hanımlar! İç çamaşırına 1 damla damlatmak ve 1 litre banyo suyuna 10 damla damlatarak kısmî duş öneriliyor. Çok kuvvetli bir yağdır. Çay ağacı yağının akrabası olup benzer hallerde veya yerine kullanılabiliyormuş Niaouli. Çay ağacının antiseptik özelliği baskın iken Nioli’nin bakteriyel enfeksiyonlarla savaşma özelliği daha yüksek. İdrar yolu ve vajinal olanlar başta olmak üzere.

Her uçucu yağ aslında bir formül kombinasyonu. Çeşitli bileşenleri olan. “Kekiği kaynattım, buharı topladım, üzerine şöyle bir yağ gezdirdim, oldu sana oregano” değil yani mesele. 🙂 Ve derişim mühim. O sebeple eczacı veya klinik aromaterapist elinden çıkma olmalarını önemsiyorum. Aromaterapi bilen eczacılarımız çok. Gerekli durumları ve dozu; doktor ve aromaterapi uzmanı eczacınızla görüşünüz.

Bu yazıyı ilk yazdığımda vajinal kaşıntısı olan kız çocukları için çok sorulmuştu. O yüzden eklemiş olayım: Yakıcı bir yağ. Çamaşıra doğrudan damlatınca ferah bir okaliptüs etkisi oluyor. Çocuk rahatsız olabilir. Ayrıca herhangi bir şeyi “koruma veya idame dozu” gibi sürekli kullanmayı doğru bulmuyorum. Vücudumuzun kendine has bariyeri, pH’ı, onarım mekanizmaları var. O sebeple genital mantar, idrar yolu sorunları, kaşıntı vb hallerde “destekçi” olarak akılda olsun. Çocukta dozu ayrıca danışınız.

Yarım litre suya 5 damla ile kaşıntı sorunu yaşayan kız çocuklarının tuvalet temizliğinde (sürekli değil gerektiğinde), havuza giden kız/erkek çocukların idrar yolu sorunlarında, işyerinde/AVMde/kalabalık ortamda umumi wc kullanmak zorunda isek bu suyu minik şişede yanımızda taşıyıp klozete vb sıkarak da çok fayda sağlanabiliyoruz.

Ağrı kesici etkisi, anti-fungal etkisi, romatizma/gut ağrılarında eklemleri ısıtan ve kan dolaşımını arttıran anti-romatizmal etkisi, mikrop, mantar ve bakteri oluşumunu önleyen antiseptik etkisi, böcek ısırması ve sokmalarda antidot etkisi ve daha neler neler. Uçuğa, ağrılı irinli sert sivilcelere denedik, hep mucizevî.

Konu uzun, yağ şahane. Maalesef onlarca deneyim vardı yorumlarda, önceki hesabımla birlikte tarihte yerini aldı. Şimdi bilenler, deneyenler buraya ve bloğa eklerse makbule geçer.

Hepsi Burada’dan satın almak için tıklayınız…

Trendyol’dan satın almak için tıklayınız…

#işbirliği

2018 YILINDA İLK YAZDIĞIM YAZI

Neler keşfettim neler! Niaouli (nioli) yağını duydunuz mu? Büyüledi beni. Mayıs 2018’de Instagram’a yazmışım, bloğa koymayı unutmuşum. Orada, yazıya gelen yorumları yani deneyimleri görebilirsiniz.

Son yaşadıklarımız, stres ve bittabi grip (+ antibiyotik kullanımı) bağırsakları, yani bağışıklığı sarsınca, dudağımda uçukla taçlandı bahar temizliği. Ya ne olacaktı? Tıpkı aft gibi uçuklar da bağışıklığın düştüğünün aleni göstergesi. Ama aynı zamanda kıymetli bir sağaltım.

Senelerdir uçuk çıkmadığına seviniyordum; çünkü bende çıktı mı 1 haftadan evvel geçmez; gerilir, yayılır ve kanar da kanar. Ne -anneannem usulü- tahta kaşıkla korkutmak ne sarımsak işe yarar ne o pek meşhur merhem. Son uçuklardan kalan bariz izler var ki daima hafif rujla kamufle ederim. Kabusumdur o yüzden uçuk.

Üniversitede çok uçuk çıkardı, tencere yemeklerinden fast-fooda uzanan, uykusuz, stresli o dönemlerde leblebi gibi ilaç içtiğimi de eklersek normal olduğunu şimdi anlıyorum. E yoktu ki o zaman bir farkındalık, okuyayım beslenme ve uykunun sağlık üzerindeki etkisini… Homeopatik bakış açısıyla uçuğun ne anlattığını… El yordamı ilerleyerek, hazır yemek, UHT süt ve hazır kahveleri su gibi içerek geçti vize haftaları. Neyse.

Özellikle hanımların dostu (buraya dikkat!), idrar yolu ve mantar enfeksiyonlarında inanılmaz etkili diye bildiğim ama denemediğim bir mini şişe Niaouli yağım vardı. Hepimiz sırayla Influenza B atlatmıştık. (Atlattık mı sahi, artçılar üst üste geldi, bitmeyecek gibiydi?) Önce teyzemde çıktı uçuk, sabah erkenden ve akşam dudağa pitpit sürerek yağı uyguladık, kurudu gitti. Uçuk yanmaya başlar başlamaz, pamuğa 1-2 damla döküp hop uçuğa bastırıyoruz. Tesadüf sandım ve bünyesi çabuk toparladı diye düşündüm.

Derken 1 gün sonra bende çıktı, alt dudakta. Sabah kahvaltı sonrası hemen peçeteye nioli damlattım. Akşam da pamuğa damlatıp elimle bir süre hafif bastırdım. Ertesi gün de 2 veya 3 kez, hatırlayamadım. Ve kişisel rekorumdur bir uçuğun 2 günde sönüp hayatımı zehir etMEmesi.

Hal böyleyken şimdi bunu ben paylaşmayayım da kimler paylaşsın? Lütfen şu yağı bir araştırın: Her gün iç çamaşırına 1 damla damlatmak ve 1 litre banyo suyuna 10 damla damlatarak kısmî duş öneriliyor. Gerekli durumları doktor ve aromaterapi uzmanı eczacınızla görüşünüz. Çay ağacı yağının akrabasıymış ve benzer hallerde veya yerine kullanılabiliyormuş Niaouli. Aktardan değil eczaneden aldım. Beni bu yağların büyülü dünyasıyla tanıştıran ve sorularımı bıkmadan yanıtlayan ecz. Güneş Güleryüz’e teşekkür ederim.

Ağrı kesici etkisi, anti-fungal etkisi, romatizma/gut ağrılarında eklemleri ısıtan ve kan dolaşımını arttıran anti-romatizmal etkisi, mikrop, mantar ve bakteri oluşumunu önleyen antiseptik etkisi, böcek ısırması ve sokmalarda antidot etkisi ve daha neler neler. Bu kadar derinlik beni aşar.

Ben uçuklarda ve bir anda ağrılı ve dev şekilde çıkan sivilcelerde denedim. Hemen, irin toplamadan kurutuyor. Artık çantamdan, tatilde bavulumdan eksik değil. Niaouli.

Uçuk fotosu koyamam, malûmunuz, teşhire girmesin.

5 YORUMLAR

  1. Merhaba, bende 3 yildir idrar enfeksiyonu oluyirdum. dr gidip cipro denen bela ilaci icmeden iyilesemiyordum. dut kürü vs. hayretmiyordu artık çünkü. bu seferde cipro bobreklerimi mahfesiyir agriyirdu. geçenlerde Merih hanimdan bu yagi duyunca hemen gittim aldim ve uyguladim. ve yine iltihap olduğu agrim oldugu icin ilk zamanlar 2-3 damla damlattim. birkac gun sonra o kadar yogun bir akinti gelmeye basladiki adeta adet oldum saniyordum cok afedersiniz o kadar togun iltihap akti, bende şok gecirdim. ve tabiki agrilarim vs gecti rahatladim. hala kullanmaya devam ediyorum. Allah Merih hanimdan razi olsun

  2. Merhabalar size nioli yağı ile ilgili bir tecrübemi anlatmak istedim ne kadar doğru bilmiyorum ama belki birine faydası dokunur. Geçenlerde kıl kurdu hissettim bağırsaklarımda. Çok rahatsız ediyordu. Aklıma nioli yağı geldi. Akşam yatmadan bir peçeteye döküp makat kısmına doğru koydum peçeteyi. Sabah kalktığımda geçmişti.

  3. çok yararlı bir yazı olmuş teşekkürler. bende ne işe yarar diye araken yazınızı buldum ve trendyolda intense natural nioli yağını almaya karar verdim araştırmalarım sonucu.

  4. Merhaba Merih hanım. Sizden çok şey öğrendik, Ben de bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Benim kızım 12 yaşında. 3 yaşından beri kronik idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor. İki taraflı (VUR)böbrek reflü ameliyatı geçirdi ama yine de çözüm, olmadı yıllardır kaç şişe antibiyotik kullandık sayısını bilmiyorum 100 olmuştur heralde. Ben geçen yıl kendi araştırmalarımla cranberry/turna yemişini keşfettim. Şurup formunu kullanıyor hapı içemiyor. Ben zadevital sistifix veriyorum şikayeti barsa sabah akşam 10 ml yoksa günde bir kez 10 ml. Artık doktorlara da götürmüyorum bıktık çünkü onlar çözemedi antibiyotikten başka birşey bilmiyorlar. Bize çözüm oldu herkese tavsiye ediyorum. Hollanda’da yaşayan bir tanıdığım bayana da dr vermiş ve on yıldır kullanıyormuş onun da bu sorunu bitmiş.Türkiye’de de reçete eden doktorlar varmış sanırım ama bize denk gelmedi. Sürekli proflaksi antibiyotik önerirdiler bize. Bağırsak florası berbat durumda tabi uzun zamandır probiyotik veriyorum ama henüz gelişme kaydedemedik. Niolinin de faydalarını çok yerden duydum, kızıma da aldım ama onu alışkanlık haline getiremedi, bu yazıdan sonra tekrar gündemima alayım.

  5. Merhaba ben nioli yağını direk çamaşıra damlatıp kullanınca tahriş ediyor bu sebeple tenime hindistan cevizi yağı sürüp öyle damlatıyordum ve biraz uçmasını bekleyip giyiyordum. Fakat sonra dış genital bölge balmı diye bişey keşfettim hazır yapılmışı var neden olmasın dedim. Onu direk sürerek kullanabiliyorum. Aynı zamanda dudağım uçuklayınca da onu sürüyorum. Hemen yatışıyor normalde tüm dudağımı kaplar uzun süre geçmezdi. Çok şükür Rabbim çaresini de yaratmış Merih Hanım da bize vesile oldu🌸💞

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz